Έτσι θα κάνεις το προφίλ σου στο Facebook πραγματικά private

© Παρέχεται από: Attica Publications

Το Facebook είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για να κρατάς επαφή με συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Οι ευκολίες όμως που παρέχει έρχονται με ένα τίμημα: τις προσωπικές σου στιγμές και πληροφορίες.

Για αυτό υπάρχουν τρόποι για να κάνεις το προφίλ σου πιο ιδιωτικό, περισσότερο “private” αν έχεις κουραστεί από όλη αυτήν την εξωστρέφεια.

Φυσικά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιος “hacker” να μπει στο “διαδικτυακό σου σπίτι”, όπως πρόσφατα έγινε με το ογκώδες σφάλμα ασφαλείας που επηρέασε το κοινωνικό δίκτυο· όμως αυτό δεν είναι στο χέρι σου.

Σε αντίθεση με τις παρακάτω ρυθμίσεις που βρίσκονται στη διακριτική σου ευχέρεια.

Ρυθμίσεις

Στη κεντρική σελίδα του προφίλ υπάρχει πάνω δεξιά ένα μαγικό κουμπί· τρίγωνο για το “desktop” και τρεις γραμμές για το “mobile”. Εκεί μπορείς να βρεις την επιλογή “Ρυθμίσεις”.

Ποιος βλέπει τα post

private facebook

© Παρέχεται από: Attica Publications private facebook

Επιλέγοντας το “Απόρρητο” στην μπάρα στα αριστερά, σου δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσεις ποιοι βλέπουν τη δραστηριότητά σου.

Οι αναρτήσεις είναι δημόσιες; Τις βλέπουν μόνο φίλοι; Τις παρακολουθούν οι φίλοι σου εκτός όμως από συγκεκριμένους ανθρώπους; Διαλέγεις και παίρνεις.

Ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου

Παρακάτω υπάρχουν αρκετές επιλογές: ποιος μπορεί να σου στείλει αίτημα φιλίας καθώς και ποιος μπορεί να σε βρει μέσω του “e-mail” και του τηλεφώνου που έχεις δώσει στο Facebook.

Αν θες μπορείς να κλείσεις τους διαύλους επικοινωνίας με τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ή να δηλώσεις πως θες να λαμβάνεις αιτήματα φιλίας μόνο από φίλους φίλων.

Τέλος έχεις τη δυνατότητα να “κρύψεις” το προφίλ σου από άλλες μηχανές αναζήτησης.

Η δραστική λύση

Σε έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο που όλα δείχνουν να κινούνται γύρω από τα “social media” υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που ήδη έχουν βαρεθεί όλο αυτό το ηλεκτρονικό πανηγύρι. Αν είσαι ένας από αυτούς υπάρχει μία δραστική λύση: πηγαίνεις ξανά στο κεντρικό μενού των ρυθμίσεων, πατάς “διαχείριση λογαριασμού” και στη συνέχεια υπάρχει η επιλογή που αναζητάς και λέει, με μπλε γράμματα, “απενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας”.

 

Πηγή: Esquire UK

Οι συνολικές εμφανίσεις του άρθρου είναι 19, εκ των οποίων οι 22 είναι σημερινές εμφανίσεις.
Total article views are 19, of which 22 are today's views.

3

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.